dinsdag 14 augustus 2012

Verhuizen of....een PRAIRIE TUIN?!


 Tijdens een recent intake gesprek bleek er een wanhopig echtpaar tegenover me te zitten.. Het was verhuizen of....de tuin aanpakken...!? Aan mij de vraag... Hoe kan het simpeler en minder intensief. Kunnen we hier toch blijven wonen? De tuin ligt er werkelijk prachtig bij...er zijn veel soorten vaste planten en zelfs veel bloeiende eenjarigen.

Dan begint er een intensief traject van informeren, geruststellen, ideeën vormen maar ook praten over hoe er anders gedacht moet gaan worden. Het is niet alleen een kwestie van een ander ontwerp... Door de juiste materialen op een goede manier verwerkt en een goed beplantingsplan volgens het prairie-systeem is er straks heel veel minder werk. Uitgebloeide bloemen afknippen, planten steunen, bemesten, water geven, ziektes bestrijden en zelfs wieden zijn dan niet meer nodig...een andere 'mindset' is dan ook noodzakelijk!

Het ontwerpvoorstel omvat een grote rol voor de prairie beplanting met daar tussendoor een route en zitjes. Hierdoor kan straks de beplanting van nabij beleefd worden...je loopt als het ware door "een zee van bloemen en grassen". Het beeld is zo natuurlijk mogelijk in aansluiting op een eerder ontworpen tuingedeelte, wat ecologisch van opzet is.
Om de plattegrond ruimtelijk toe te lichten is het volgende filmpje gemaakt...(Zie: http://youtu.be/db4i3zFyEV0)

Echter de gehele sfeer van de tuin komt daarbij totaal niet uit de verf! Dat wordt verduidelijkt met een referentiebeeld als volgt:





Geen opmerkingen:

Een reactie posten